A Float SPA műszaki és technológiai innovációi

YouTube előnézeti kép

A lebegőkabinokat általában közösségi helyeken, például szállodákban, kozmetikai szalonokban üzemeltetik. Ezért nagyon fontos, hogy a tartályban lévő vizet a lehető leghatékonyabb módon lehessen tisztán tartani.

A sósvíznek két fő kritériumnak kell megfelelnie: egyrészről minden egyes használat után négyszeres szűrést kell biztosítani, másrészről folyamatos 36 fokos, testhőmérsékleten kell tartani a lebegés zavartalansága érdekében. Az általunk fejlesztett lebegőkabin gépészetének lelke egy cca. 800 literes, hőszigetelt vízelőkészítő tartály, melyben állandó ellenállású teflon szigetelésű fűtőszálak gondoskodnak a beállított (36 fokos) hőmérsékletről. Ebben a megoldásban is rejlik a műszaki innováció, hiszen a jelenleg piacon lévő lebegőkabinok gyártói egy keringtetőszivattyú és elektromos hőcserélő alkalmazásával tudják csak tartani a kívánt hőfokot, ami által megnő az energiaigény, a sósvíz károsító hatása gyakran jelentkezik a szivattyúkon, és az ezzel járó hanghatás zavarja a lebegő vendéget.

A medence antibakteriális szaniterakrilból készül, melynek falába szintén teflon szigetelésű fűtőszálak vannak beépítve, melyek biztosítják a kabinban lévő víz beállítás szerinti (36 fokos) állandó hőmérsékletét. Ennek köszönhetően a víz melegen tartásához nem kell bekapcsolni semmilyen szivattyút, így több órán keresztül is zavartalanul biztosítva van a folyamatos hőmérséklet. Vízszint érzékelők figyelik, hogy a víz a medencében, vagy a vízelőkészítő tartályban van – e, és egy elektromos rendszer ott aktiválja a fűtést, ahol éppen a víz van. A víztartályban lévő vizet egy automatikus keringtető rendszer időszakosan mozgásban tartja, hogy pangó víz ne alakulhasson ki.