A Float SPA műszaki és technológiai innovációi

Koronavírus helyzet – Float Spa, floating. 2020.03.17.

A Float Spa Premium Lebegőkabin és Lebegőszoba Rendszer összetett 4+1 lépéses vízkezelő rendszere előírás szerinti üzemeltetés esetén elpusztítja a lebegőkabin Epsom sós vizében a koronavírus 2019-nCoV, Covid 19 vírust, mint ahogy annyi más vírust, baktériumot és gombát is. Ilyen szempontból a koronavírus nem jelent kihívást a Float Spa Premium vízkezelő rendszernek. Ez egy sejtmembránnal rendelkező vírus, melyet a Float Spa Premum rendszer megfelelő (sztenderd) mennyiségű klórral, vagy H2O2-val (hidrogén peroxid) és UV-C fénnyel is megsemmisít. A medence kívül is és belül is minden felületén eredményesen és gyorsan fertőtleníthető. Megfelelő erőfeszítésekkel a float centerek szobái, váróhelyiségei, recepció is fertőtleníthetők.
A kihívás és a veszély nem a lebegőkabin sós vizében, hanem az emberek közötti társas interakciókban van (cseppfertőzés, letüsszentett, leköhögött egyéb tárgyak, recepciósok veszélyeztetése, stb.). A fertőzött személy által megérintett tárgyak általi megfertőződés esélye kicsi, de sajnos nem nulla.
A hatóságok – helyesen – ezeket a kapcsolódásokat próbálják minimalizálni az intézkedéseikkel (maradjunk otthon, egyelőre kerüljük a társas összejöveteleket, sok intézmény, szolgáltató, szolgáltatás nyitvatartását korlátozták, felfüggesztették). Kérünk minden floating üzemeltetőt és vendéget, hogy kövesse figyelemmel és tartsa be a hatóságok előírásait, ajánlásait, utasításait! Köszönettel: a gyártó, Float Spa Kft.
YouTube előnézeti kép

A lebegőkabinokat általában közösségi helyeken, például szállodákban, kozmetikai szalonokban üzemeltetik. Ezért nagyon fontos, hogy a tartályban lévő vizet a lehető leghatékonyabb módon lehessen tisztán tartani.

A sósvíznek két fő kritériumnak kell megfelelnie: egyrészről minden egyes használat után négyszeres szűrést kell biztosítani, másrészről folyamatos 36 fokos, testhőmérsékleten kell tartani a lebegés zavartalansága érdekében. Az általunk fejlesztett lebegőkabin gépészetének lelke egy cca. 800 literes, hőszigetelt vízelőkészítő tartály, melyben állandó ellenállású teflon szigetelésű fűtőszálak gondoskodnak a beállított (36 fokos) hőmérsékletről. Ebben a megoldásban is rejlik a műszaki innováció, hiszen a jelenleg piacon lévő lebegőkabinok gyártói egy keringtetőszivattyú és elektromos hőcserélő alkalmazásával tudják csak tartani a kívánt hőfokot, ami által megnő az energiaigény, a sósvíz károsító hatása gyakran jelentkezik a szivattyúkon, és az ezzel járó hanghatás zavarja a lebegő vendéget.

A medence antibakteriális szaniterakrilból készül, melynek falába szintén teflon szigetelésű fűtőszálak vannak beépítve, melyek biztosítják a kabinban lévő víz beállítás szerinti (36 fokos) állandó hőmérsékletét. Ennek köszönhetően a víz melegen tartásához nem kell bekapcsolni semmilyen szivattyút, így több órán keresztül is zavartalanul biztosítva van a folyamatos hőmérséklet. Vízszint érzékelők figyelik, hogy a víz a medencében, vagy a vízelőkészítő tartályban van – e, és egy elektromos rendszer ott aktiválja a fűtést, ahol éppen a víz van. A víztartályban lévő vizet egy automatikus keringtető rendszer időszakosan mozgásban tartja, hogy pangó víz ne alakulhasson ki.